Kako deluje Google oglaševanje?

Če želite razumeti delovanje oglasov Google, morate razumeti, kako deluje Google. Pri Googlu se vedno začne z osebo. Ta oseba ima misel ali idejo in ima vprašanje o nečem, kar želi poiskati v Googlu. Kaj torej stori? Obrnejo se na Google, da bi dobili odgovor na to vprašanje, da bi rešili to bolečo točko. To je ključni del. Ko ljudje iščejo v Googlu, želijo najti odgovor na nekaj.

To je vaša priložnost, da predstavite svoje podjetje, svoj izdelek, rešitev, ki jo ima vaše podjetje za problem te osebe. V Googlu so tako imenovani organski rezultati. To so stvari, ki jih Google brezplačno uvrsti v rezultate iskanja, saj gre za zelo kakovostno vsebino, za katero Google ve, da bo zagotovila rešitev.

Bi želeli oglaševati na Googlu pa nimate dovolj znanja? Ni problem! Zaupajte vodenje oglaševalskih akcij podjetju, ki ima več kot 20 let izkušenj z interntnim marketingom, Google in Facebook oglaševanjem. Več na https://www.nasvet.com/oglasevanje-google/

Google pa na vrh rezultatov iskanja postavi plačljive oglase. Način, kako priti na vrh rezultatov iskanja s temi plačljivimi oglasi, je prek platforme Google Ads, ki se je včasih imenovala AdWords, vendar se je preimenovala v Google Ads. Če želite priti na vrh rezultatov iskanja v Googlu, morate plačati.

Kako to deluje, vam bom razložil v naslednjem trenutku. Vendar povzemimo, kaj se je zgodilo. Nekdo je imel vprašanje, skrb, bolečino, za katero je potreboval rešitev. Obiskal je Google in ko je to poiskal, se je na vrhu rezultatov iskanja pojavilo vaše podjetje, vaše podjetje. Na tej točki se morda sprašujete, zakaj uporabljati oglase Google, zlasti ker so tik pod njimi organski rezultati iskanja, ki jih Google objavlja brezplačno. Ali ne bi bili raje v organskih rezultatih iskanja? Odgovor je pritrdilen: bilo bi super, če bi bili v organskih rezultatih iskanja, vendar je to zelo, zelo težko doseči.

Napisati morate zelo kakovostno vsebino, pridobiti veliko povezav, ki kažejo na vas. Prednost uporabe oglasov Google Ads je v tem, da pospešijo vaše rezultate. Deluje tako, da lahko Googlu rečete: Veste kaj, želim, da je moj oglas na vrhu rezultatov iskanja za določeno ključno besedo.

Ključna beseda je tisto, kar nekdo išče v Googlu. Tako lahko na primer Googlu poveste, da želim biti na vrhu rezultatov iskanja, kadar koli nekdo vpiše besedo arašidovo maslo. Google želi za to prejeti plačilo. Googlu torej poveste: pripravljen sem vam dati 1 dolar vsakič, ko nekdo klikne na moj oglas. Ne plačate, če nekdo ne klikne na vaš oglas. To je sistem licitiranja. Nekdo drug lahko pride in reče: “Plačal bom deset dolarjev”. S tem bi se uvrstil na vrh rezultatov iskanja. Torej več kot je sodelujočih, višja je lahko ponudba.

Zdaj je vse skupaj nekoliko bolj zapleteno, a preprosta različica je, da Googlu plačate vsakič, ko nekdo klikne na vaš oglas. Tudi to deluje tako, da vas vsakič, ko nekdo klikne na oglas, stane en dolar. Če lahko v povprečju zaslužite 2 dolarja vsakič, ko nekdo klikne na vaš oglas, je to smiselno.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *