Nakup kuhinjskega korita

Izbira materialov in dimenzij kuhinjskih pomivalnih korit je lahko zahtevno opravilo, zato je potrebno preučiti kakšna kuhinjska korita sploh obstajajo na trgu, kakšne funkcionalnosti ponujajo in nenazadnje kakšne so sploh cene. Ne glede na to, da ali se boste za nakup kuhinjskega umivalnika odločili v tehnični trgovini ali v spletni trgovini je potrebno biti pri nakupu kuhinjskih korit previden. Ob nakupu novega kuhinjskega pomivalnega korita boste hitro ugotovili, da obstajajo umivalniki za vse potrebe in za vsak proračun. Raznolikost nakupnih možnosti vas lahko prevzame. Odločiti se boste morali glede materiala umivalnika (granit, inox, aluminij, pvc), velikosti in globine, načina namestitve na kuhinjski pult in še več.

Velikosti kuhinjskega pomivalnega korita he zelo pomembna, ko se odločate za nakup pomivalnega korita. V kolikor imate majhno kuhinjo, bo veliko korito zavzelo velik del površine kuhinjskega pulta, ki bi ga lahko uporabili za delovno površino, kar seveda ne bo OK. Velika korita in dvodelna korita sodijo predvsem v velike kuhinje. V kolikor ne prenavljate cele kuhinje in le menjujete pomivalno korito, potem morate seveda kupiti takšno korito, ki bo ustrezalo dimenzijam luknje, ki jo že imate v kuhinjskem pultu. Pozorni morate biti tudi na globino korita, da vam ne bo v kuhinjski omarico zavzelo preveč prostora in da bodo odtočne cevi lahko nameščene brez večjih zapletov na trenutno vodovodno napeljavo. Če kupujete novo kuhinjo ali jo preoblikujete, ste lahko pri nakupu novega pomivalnega korita veliko bolj fleksibilni. Glede na vaše želje in potrebe raziščite kakšen material, oblika in velikost korita bi najbolj ustrezal novi kuhinji.

Poleg izbire globine in velikosti korita bodite pozorni tudi na to kje in kako se bo namestila kuhinjska armatura (pipa). Nekatera korita že imajo odrezane luknje za namestitev kuhinjske pipe, v nekatera pa vam bo moral luknjo narediti monter. Poleg standardne konfiguracije odprtin so lahko na voljo tudi nosilci za razpršilnik pipe, razdelilnik tople vode, izliv za vodni filter, zračna reža za odtok pomivalnega stroja in razdelilnik tekočega mila. Izrezovanje lukenj je seveda odvisno od materiala iz katerega je narejeno pomivalno korito. Najlažje se luknje naredijo v korita iz inoxa. V umivalnik iz nerjavečega jekla lahko izvrtate luknjo s posebno žago za luknje za rezanje kovin. Če ne potrebujete vseh lukenj v umivalniku, ki jih želite kupiti, vprašajte o ustreznih čepih za zapiranje neuporabljenih lukenj.

Nakup kuhinjskega korita lahko opravite v spletni trgovini Wereo https://www.wereo.eu/sl/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *