Stoeskanje – Canyoning Soča

Kako med samo aktivnostjo canyoning poskrbite za varnost, je najbolj pogosto vprašanje, ki ga dobimo. Najprej na tem mestu izpostavimo opremo za canyoning. Oprema je posebej prilagojena za canyoning in je temu primerno tudi vzdrževana. Zavedati se moramo, da se vrvi za canyoning pri nas hitreje obrabijo, saj se pri spustih po slapovih večkrat obdrgnejo in namočijo. Fantje med samo aktivnostjo sicer skrbijo, da osmice za canyoning čim manjkrat udarijo ob skalo in se tako poškodujejo. Kliknite na povezavo v kolikor vas zanima soteskanje – canyoning.

Prav tako vrvi za canyoning vodiči redno pregledujejo in sušijo. Na varnostnem protokolu, ki ga vodiči izvedejo na vstopni točki za canyoning, vam predstavijo vse, kar okvirno potrebujete vedeti o tem, da z opremo pravilno ravnate tudi vi. Druga pomembna komponenta varnosti pa je znanje naših vodičev. Vodiči za canyoning se neprestano izobražujejo in vzdržujejo svoje znanje, ter hkrati skrbijo še za to, da soteska za canyoning ostaja čista, pregledna in brez nevarnosti.

Vodiči se spoznavajo tako z novimi protokoli za zagotavljanje varnosti, kot tudi z novo opremo in vzdrževanjem le te. Hkrati se vodiči za canyoning vedno izobražujejo tudi o novih zahtevah, kar se tiče preprečevanja poškodb. Najbolj pomembno vodilo vsega skupaj pa je, da vi, kot udeleženci aktivnosti canyoning spoštujete pravila in navodila, ki jih vodič določi. Največ poškodb se namreč zgodi zgolj iz razloga, ko osebe ravnajo drugače kot jim je bilo naročeno.

Canyoning namreč zahteva precej previdnosti in skriva nekatere pasti, ki vam jih vodiči predstavijo. Canyoning je tako relativno varna zadeva v kolikor si ti trije faktorji – oprema, znanje vodičev in sodelovanje – ustrezno spoštovani. Želimo si namreč, da si našo aktivnost zapomnite po tem, da je bila zabavna in adrenalinska, ne pa po poškodbam, ki so se dogodile, pa tudi če so le praske in odrgnine. V naši agenciji je varnost na prvem mestu in to vam lahko potrdijo tudi dosedanje stranke, ki se k nam zelo rade vračajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *