Vhodna vrata

Vsaka hiša, vsako stanovanje, vsak objekt potrebuje vrata. Le-ta so lahko lesena, steklena, aluminijasta, pvc, itd. Zelo velikokrat so vhodna vrata narejena iz kombinacije materialov kot npr. les/steklo, pvc/aluminij. Vrata skozi katera vstopamo v objekt se imenujejo vhodna vrata. Cene vhodnih vrat se seveda zelo razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.  Cena vodnih vrat je odvisna tudi od uporabljenega materiala, površine vrat, kvalitete okovja, kljuke.

Vhodna vrata se tudi po funkcionalnosti zelo razlikujejo od notranjih vrat saj predstavljajo prvi stik z objektom v katerega vstopa oseba. Pri načinu izvedbe in uporabljenih materialih za izdelavo vhodnih vrat moramo vzeti v obzir tudi vremenske dejavnike katerim so izpostavljena vodna vrata (za razliko od notranjih vrat). Vas zanima kdo so preverjeni ponudniki vhodnih vrat?

Poleg tega nas morajo vhodna vrata obvarovati tudi pred morebitnimi nezaželenimi vstopi v objekt. Zaradi tega se veliko oseb odloči za vgraditev protivlomnih vrat, ki ponujajo dodatno zaščito in varnost pred morebitnimi vlomi. Takšna vhodna vrata imajo še bolj trpežne materiale, ojačano ohišje, posebne protivlomne mehanizme.

Najcenejša so vhodna vrata narejena iz PVC materiala. V spletni trgovini Merkur se tako začnejo cene pri okoli 170 € za vhodna vrata velikosti 98 cm (širina) x 208 cm (višina). V isti trgovini so najcenejša kovinska vrata 360€, najcenejša lesena vrata pa 525 €. Glede na to, da vhodna vrata bistveno vplivajo na izgled stanovanja, še posebej pa na izgled hiše ali poslovnega objekta, verjetno ne bo in ne sme biti odločilen dejavnik pri izbiri vhodnih vrat njihova cena. V kolikor se boste odločili za lesena vhodna vrata boste največkrat lahko izbirali naslednje materiale: smreka, hrast in macesen. Izgled se potem seveda razlikuje glede na strukturo in barvo samega lesa. Nikar ne zanemarite tudi izbiro debeline vhodnih vrat saj je od te odvisna tudi zvočna izolativnost. Verjetno si ne želite, da bi se v notranje prostore slišal vsak hrup in zunanjosti ali vsak zvok motorja, ki se pripelje mimo vašega objekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *