S senčili preprečimo prodor toplote

sencilaVečina ljudi se v stanovanjskih prostorih odloči za uporabo senčil. S senčili predvsem poleti preprečimo prodor toplote in neposredne svetlobe v stanovanje. S senčili prav tako lahko privarčujemo, saj v hladnejših dneh z uporabo le teh zmanjšamo izgubo toplote iz stanovanja.

Vsekakor pa se s spuščenimi senčili tudi skrijemo pred radovednimi sosedi. Rolete zagotovo nudijo najboljšo zaščito pred vdorom sončnih žarkov v stanovanje. Glede na to, da so tudi zelo kompaktne, so primerne za zaščito pred točo ter na splošno pred slabim vremenom. Poleg tega so tudi zaščita pred hrupom.

Bi radi zasenčili bivalne prostore? Senčila Tehrol po izjemno ugodnih cenah.

V primerjavi z žaluzijami so senčila dražje, saj so kakovostnejše. Glede na to, da jakost sončnih žarkov na vse okenske površine ni enaka, je najbolje, da se odločimo za kombinacijo senčil. Žaluzije so primerne za površine, kjer sonce ne sije močno.

Preden se torej odločimo za nakup določenih senčil, je treba natančno preučiti jakost sončnih žarkov, saj se senčila med seboj razlikujejo glede na različno vrsto zaščite. Časovni timer pa zadevo naredi še bolj funkcionalno, saj se z nastavitvijo časa senčila avtomatsko spustijo ali dvignejo, tudi ko vas ni doma. Notranja senčila, kot npr. plise zavese, roloji le malce zatemnijo prostor. Z nakupom barvitih in dekorativnih notranjih senčil pa lahko svoj dom spremenimo v lepši in prijetnejši prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *