Senčila

Senčila kot so žaluzije, opravljajo številne koristne naloge za to, da se izboljšuje kakovost bivanja družinskih članov pa tudi za to, da se ohranja kvaliteta materialov znotraj prostora. Predvsem pri zadnjem je potrebno izpostaviti, da so UV žarki izjemno škodljivi za občutljive materiale nekaterih notranjih kosov pohištva.

Žaluzije nam precej pomagajo, da v času, ko je sonce najbolj močno, lahko reguliramo prepustnost svetlobe. V primeru, da imamo kakšno zbirateljsko pohištvo, ki je izjemno dragoceno, je previsoka izpostavljenost sončnim žarkom nevarna za obstojnost. Pa ne le takšno pohištvo, tudi denimo usnjena sedežna garnitura, občutljive rastline in podobno, vse to je pametno zaščititi pred UV žarki.

Žaluzije omogočajo hitro in sprotno reguliranje tega, koliko svetlobe v prostoru želimo, kar je vedno odvisno od naših potreb in pa od zahtevnosti tega, kar se v prostoru nahaja. Žaluzije so tista vrsta senčila, ki poleg pravkar omenjene funkcionalnosti, zagotavljajo tudi vrhunsko estetsko usklajenost s prostorom in elementi, ki so v njem. Tako se žaluzije podajo v prostor, ki je klasičnega videza, pa tudi v prostor, ki je bolj moderen ali pa minimalističen. Njihov glavni adut je univerzalnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *