Tesnilne vrvice

tesnilna vrvicaTesnilne vrvice omogočajo stroškovno dostopno in učinkovito tesnjenje pri rotacijskem gibanju, premočrtnem rotacijskem gibanju ter pri statičnih tesnilnih zvezah. Tovrstna tesnila se uporabljajo pri tesnjenju ventilov, mešal, črpalk in druge opreme. Odporna so na visoke temperature, prenesejo neposredno izpostavljenost pari, kemikalijam, abrazivnim materialom in podobno. Hkrati pa lahko izpolnjujejo različne tehnološke standarde, kot so primernost in ustreznost sistemom za pitno vodo. Tovrstna tesnila in tesnilne vrvice so se do današnjih dni razvila v zelo napredne izdelke, ki omogočajo manjše izgube medijev, manjšo porabo vode in številne druge prednosti v primerjavi z klasičnimi rešitvami.

Zaradi razvoja in nenehne nadgradnje tesnilne vrvice uporabniku nudijo boljšo alternativo kot klasična tesnila. Med podjetja znanimi po napredku in razvoju sodijo Teadit in Garlock. Primer razvojne odličnosti so Teaditov Jampak ter Garlockovi Hydra-Just®, EVSP®, Quickset® , Style 8093 DSA, Flush-Gard™, Crown Bush®, Graph-Lock® in drugi izdelki. Tesnilne vrvice Teadit so učinkovita tesnila, izdelane iz različnih materialov, kot so ramilon impregniran s teflonom, grafit, mešanica grafita in teflona in drugih odličnih materialov.

Teadit Group je znano vodilno podjetje na področju proizvodnje in razvoja inovativnih tesnilnih tekočin, ki se uporabljajo v različnih industrijah. To so proizvodja energije, kemični procesi, rafiniranje ter druge industrije. Teadit Gorup odlikujejo več kot pol stoletja dolge izkušnje na področju tesnjenja, pri izdelavi in razvoju imajo močno podporo najsodobnejše tehnologije. Proizvodni proces zaznamuje visoka stopnja avtomatizacije ter napredni sistemi kakovosti.

Gearlock je priznano vodilno podjetje v mednarodnem merilu visoko zmogljivih izdelkov za industrijo in infrastrukturo. Vse se je začelo v osemdesetih letih devetnajstega stoletja, ko je Olin J. Garlock razvil poseben sistem tesnjenja batnice v parnih strojih. Nekaj let kasneje je v Palmyri v New Yorku ustanovil Garlock Sealing Tehnologies. Danes je podjetje znano po najbolj obsežnih testiranjih za številne industrijske panoge. Podjetje odlikuje razsežnost uporabe njihovih izdelkov. Uporabni so v mnogih posebnih panogah, kemični industrij, farmaciji, proizvodnji naftnih derivatov, papirja in celuloze, obdelavi pitne in odpadne vode, proizvodnji električne energije, industriji osnovnih živil in kovin, infrastrukturi, rudarstvu in mnogih drugih industrijah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *